«

»

Pro 07

Studentský pohár ovládnul Martin Cupal

IMG_1531 - Kopie

Na tento pohár přijelo celkem 11 hráčů. V první skupině A se sešli: Zdeňa Šnejdar, Robert Ries, Michael Cron, Rosťa Kozák, Martin Cupal a Petr Žák. Všechny souboje vyhrál ve skupině Martin C. s 5 body. Druhý skončil Michael se 4 body. O 3. místo mezi dvoubodovým Robertem a Rosťou rozhodnul vzájemný zápas. Na nepostupovým pátém místě skončil Petr s jedním bodem a poslední skončil Zdeňa s jedním bodem a horším vzájemným zápasem.V druhé skupině B si zahráli: Cyril Perrette, Kuba Klimánek, Michal Brzica, Martin Ferenčík a Honza Žák. Skupinu vyhrál Kuba se 3 body. O druhém až čtvrtém místě rozhodl až nejvyšší náběh, neboť Cyril, Honza i Michal měli po dvou bodech a porazili se vzájemně dokolečka. Poslední ve skupině skončil s jedním bodem Martin F..

V prvním čtvrtfinále na sebe narazil Martin C. a Michal. Martin celkem zaslouženě vyhrál 2:0. V druhém QF si zahrál Robert s Cyrilem. Cyril taky Robertovi nedal šanci a po výsledku 2:0 šel dále. V třetím QF si zahrál Kuba a Rosťa. Kuba se taky s Rosťou moc nemazlil a vyhrál 2:0. A v posledním QF svedl bitvu Honza s Michaelem. Byl to nejvyrovnanější souboj čtvrtfinále a nakonec ho pro sebe urval Michael 2:1.

V prvním semifinále proběhla velká bitva mezi Cyrilem a Martinem C. Nakonec se ukázalo, že Martin je dnes lepší než Cyril a po zásluze vyhrál 2:1. v druhém semi si to rozdal Kuba a Michael. Kuba měl skvělou formu a zvítězil 2:0.

O třetí místo svedl souboj Cyril s Michaelem. Cyrilovi asi už došla energie a Michael více chtěl a tak nakonec Michael zvítězil 2:1.

Ve velkém finále se potkal Martin C. a Kuba. Dva mistři dechových nástrojů si nic nedarovali a byl to pěkný koncert a jak jinak se mohlo rozhodnout než na té oné poslední kouli, kterou pro sebe urval Martin Cupal a po výsledku 2:1 zvítězil. Kuba měl aspoň radost z nejvyššího náběhu – 30. Gratulujeme.

Ještě jednu perličku bych si dovolil vyzdvihnout a to tu, že v zápase mezi Cyrilem a Honzou, když se rozhodovalo na černé, bylo vidět tolik jistot (odhadem tak 60 strků ), že to se nevidí ani v televizi u profesionálů . Fakt moc pěkný zážitek.

Nashledanou na dalším turnaji.