«

»

Zář 21

Pohár SCS 2017 opanoval Martin Cupal

IMG_6787

V tomto poháru jsme udělali menší změnu oproti jiným pohárům, že jsme nehráli na skupiny s následným pavoukem, ale rovnou jsme hráli jen jednu skupinu v osmi lidech. Přítomni byli: Rosťa Kozák, Robert Ries, Petr Žák, Martin Tomaštík, Jaromír Pořízka, Michal Brzica, Martin Cupal a Martin Ferenčík.

Pohár ukázal, jak na tom zhruba jsme. V podstatě se dá říct, že je to nejporovnatelnější systém. Samozřejmě že jde o aktuální formu onoho dne, ale člověk prostě svůj um jen tak neztratí.

Hráli jsme tedy na best of 3 každý s každým a do tabulky se zapisovaly body. Při prohře se psala nula, za jeden vyhraný frame jeden bod a při výhře se zapsala dvojka. Opravdu se vyplatilo bojovat o každý frame. Každý bod se počítal.

Začněme tedy od posledního. Osmý se umístil Martin Ferenčík, který si připsal 5 bodů. Sedmý skončil Martin Tomaštík ( 6 bodů). O pátém a šestém místě rozhodoval vzájemný zápas mezi Robertem Riesem a Jaromírem Pořízkou (Oba měli 8 bodů). Robert prohrál a skončil šestý. Jaromír se umístil na pátém místě.

A jdeme do finále. O třetím místě jak jinak rozhodoval vzájemný zápas mezi Michalem Brzicou a Rosťou Kozákem. (Oba měli 9 bodů). Michal vyhrál a skočil třetí . Rosťa už byl fakt blízko stupňů vítězů, ale opět to nevyšlo a musel se spokojit se čtvrtým místem.

O vítězství pomyslně bojoval Petr Žák a Martin Cupal. Petr měl 10 bodů a skončil druhý. Martin nasbíral 12 bodů a vyhrál celý turnaj. Gratulujeme. Nejvyšší náběh měl rovněž Martin.