«

»

Čer 26

Pohár SCS aneb jak Martin Cupal obhájil titul

Pohár SCS 2013Na dalším turnaji se opět sešlo 8 hráčů. 6 borců ze Studénka a 2 z Dětmarovic. Skupinu A tvořili Radim Wawrzyczek, Jan Marek, Václav Michalčík a Nela Pítrová. Skupinu B tvořili Ivan Hurych, Martin Cupal, Jarda Pořízka a Michal Brzica. Ve skupině A došlo k absolutnímu překvapení, kdy Nela vypálila všem rybník a vyhrála skupinu. Na druhém místě této skupiny skončil Radim, třetí Honza a poslední Vašek. Skupinu B opanoval Martin cupal, druhý skončil Michal, třetí Ivan a čtvrtý Jarda.

V prvním čtvrtfinále si zahrál Martin s Vaškem. Vašek se sice snažil, ale na Martina to bohužel nestačilo. Ve druhém čtvrtfinále si zahráli Honza a Michal. Rozhodlo se až ve třetím rozhodujícím framu na růžové kouli, kde Honza byl ten šťastnější. Ve třetím čtvrtfinále si to rozdali Radim a Ivan a v tomto zápase vyhrál Radim. A konečně ve čtvrtém čtvrtfinále porazil Jarda Nelču.

V prvním semifinále na sebe narazili Jarda s Honzou. Honza chtěl moc postoupit, ale Jarda byl proti a vystavil Honzovi stopku. Ve druhém semifinále se setkali Radim a Martin, kde Radim hrál o první možné finále dětmarovického hráče ve Studénce. Bohužel ale stejně jako Vašek v minulém poháru nepostoupil. O třetí místo si zahráli Honza a Radim. Radim Honzovi nedal šanci a mohl se těšit z malého poháru.

Ve finále se setkal obhájce loňského prvenství Martin Cupal s minulým vítězem poháru ve Studénce Jardou Pořízkou. Martin byl suverénní a zaslouženě obhájil loňský titul. Blahopřejeme. Nejvyšší náběh zahrál Martin Cupal s 25ti body. Snookeru zdar.