«

»

Čer 26

Turnaj opanoval čtvrtfinalista nedávného mistrovství ČR

IMG_0863 - Kopie

Na dalším turnaji s názvem SCS 2016 (zkratka klubu – Snooker Club Studénka) se nás sešlo 10. hráčů . Sedm hráčů byli z domácího  mateřského klubu SCS, dva přijeli ze Stonavy- Vašek a Radim a jeden hráč dokonce z Rybniku (Robert), který leží v Polsku. 

Rozdělili jsme se do dvou skupin po 5. hráčích , z nichž pak postoupili 4 z každé skupiny do čtvrtfinálových soubojů.

V první skupině A si zahráli: Martin Cupal, Michal Brzica, Jakub Klimánek, Radim Wawrzyczek a Michael Cron. V této skupině byl nejlepší Jakub, který dosáhl třech výher. Druhý skončil Martin, který sice měl stejný počet bodů jako Kuba, ale prohrál vzájemný zápas. Třetí dopadnul Michal se dvěmi výhrami. O posledním postupujícím se rozhodovalo mezi Radimem a Michaelem v přímém souboji a ten lépe zvládnul Radim. Michael se musel s turnajem rozloučit.

V druhé skupině B hráli: Robert Kurpanik, Rostislav Kozák, Jaromír Pořízka, Ivan Hurych a Václav Michalčík. Skupinu B opanoval Jaromír se třemi body. Stejného počtu výher dosáhl Robert, ale skončil druhý, neboť s Jaromírem utrpěl porážku. Třetí skončil Ivan se dvěma body. O poslední postupové místo se rovněž rozhodovalo ve vzájemném souboji mezi Rosťou a Vaškem. Rosťa ten zápas nezvládnul a skončil pátý. Vašek byl pak posledním postupujícím do čtvrtfinále.

V prvním čtvrtfinálovém souboji na sebe narazil vítěz skupiny A – Jakub a poslední ze skupiny B – Vašek. První frame sice vyhrál Vašek, ale Jakub se poté rozpomněl na svou kvalitní hru ze skupiny a zápas pro sebe otočil na 2:1 a postoupil do semifinále.

V druhém čtvrtfinále se potkal Michal (3A) s Robertem (2B). Byl to velice zajímavý souboj. Robert skvěle nastoupil v prvním framu, ale pak úplně odpadnul a Michal frame otočil na svou stranu. V druhém framu hrál lépe takticky Michal a zvítězil nad Robertem 2:0.

V třetím čtvrtfinále si spolu zahrál Jaromír 1B a Radim 4A. Byl to velice vyrovnaný souboj a nakonec ho přece jen vyhrál Radim v poměru 2:1. Jarda se musel s turnajem rozloučit, i když vyhrál skupinu.

V posledním čtvrtfinále si zahrál Ivan (3B) a Martin (2A). Toto čtvrtfinále bylo nejjednoznačnější. Ivan na Martina nenašel recept a prohrál 0:2.

Nastala tedy zajímavá věc, že po čtvrtfinálových soubojích postoupili všichni hráči ze skupiny A.

V prvním semifinále se tedy potkal Michal a Kuba. Tento souboj byl velice napínavý, ale jak v první koncovce framu i ve druhé byl lepší Kuba a po výsledku 2:0 se dostal do finále.

V druhém semifinále se střetl Martin a Radim. Martin pokračoval ve své skvělé formě a i tento souboj zvládnul vyhrát 2:0.

V zápase o třetí místo si tedy zahrál Michal a Radim. V prvním framu vyhrál dost jednoznačně Michal. Ve druhém po menší tahanici Radim a tak se tedy muselo rozhodnout v tom třetím. Tam už ale opět kraloval Michal a ten tedy získal po výsledku 2:1 třetí místo.

Ve velkém finále si tedy zahrál Kuba a Martin. A Martin to rozjel ve velkém stylu, když v prvním framu zahrál nejvyšší náběh turnaje  ( 40. bodů) a tím si ho přivlastnil na svou stranu. V druhém framu  se sice Kuba trochu vzpouzel, ale nakonec Martin opanoval koncovku a vyhrál 2:0. Gratulujeme Martinovi, který potvrdil svou kvalitu z nedávného mistrovství České Republiky ve snookeru, kde skončil na 5.-8. místě, což bylo pro Studénku obrovský úspěch.

Snůkru zdar